Huskyretket

Koe erilainen elämys!

Olet varmasti nähnyt erilaisia rekikoiria valokuvissa, kenties luonnossakin. Ehkä olet joskus jopa ollut reen kyydissä?

Koiravaljakolla ajaminen halki lumisen maiseman on unohtumaton kokemus, mutta se voi olla myös paljon enemmän. Meillä pääset
tutustumaan aidosti arktisiin rekikoiriimme, jotka ovat paitsi työkoiria, myös perheenjäseniä. Jokainen koiristamme on
luonnollisestikin oma, erityinen persoonansa omine mieltymyksineen. Halutessasi saat osallistua koirien päivittäiseen
hoitoon, ruokintaan, valjastukseen, rapsutteluun. Pääset todella kokemaan millaista elämä koiravaljakon ajajan, eli musherin,
elämä on. Koska koiramme ovat myös kilpakoiria, meillä on myös laaja kokemus niiden valmentamisesta ja erilaisista varusteista. Koirien kanssa touhutessa kiire unohtuu ja aikataulut menettävät merkityksensä. Tassuterapia onkin monen mielestä parasta terapiaa!

Järjestämme koiravaljakkoretkiä asiakkaiden toiveiden mukaan lasten ajelutuksesta päiväreissuihin ja useamman päivän vaelluksiin saakka. Maksimiryhmäkoko pitemmille retkille 6 henkilöä.
Koska koiramäärämme on suhteellisen pieni, pystymme myös joustavasti siirtymään yhteistyökumppaneidemme omille reiteille. Ohjelmiemme pääperiaatteita ovat yksilöllisyys, kiireettömyys ja turvallisuus.

Ota yhteyttä ja kysy tarjous!

Löydä meidät kartalta


Talvi 2017-2018

Tervetuloa tutustumaan arktisiin rekikoiriimme tukikohtaamme Käpälämäkeen, Kuusamon Ritakorpeen! Pääset näkemään, miten huskyt asuvat ja viettävät päivänsä, tutustumaan koiriin ja varusteisiin ja kokemaan valjakolla ajamisen vauhdin ja voiman... Ja myös hiljaisuuden, sillä kun kiinnitysnaru kerran on vedetty tolpasta irti, lumisessa metsässä on vain sinä, valjakkosi, koirien höyryävä hengitys ja reen pehmeä rahina hankea vasten. Oppaamme johtaa retkeä joko itsekin valjakolla tai olosuhteista riippuen välillä myös moottorikelkalla ajaen.

Meille jokainen koira on paitsi työkaveri, myös perheenjäsen. Luonnollisesti tunnemme jokaisen koiran yksilönä (ja kyllä, tietenkin niillä kaikilla on nimi!), tiedämme, kuka haluaa reen edessä juosta milläkin paikalla ja kenen kanssa. Suurin osa koiristamme on joko syntynyt meillä tai kasvanut pennusta saakka laumassamme, ne ovat pieninä asuneet sisällä ja nukkuneet sohvalla kanssamme. Nuorina kuljetamme niitä mahdollisimman paljon mukana erilaisissa paikoissa ja viemme tutustumaan niin metsäseikkailuille kuin kirkonkylillekin. Työiän ohittaneet eläkeläiset saavat arvoisensa eläkepäivät nuorempia pentuja opettaen ja kotisohvalla köllötellen.

Reitit ja hinnat

Hinnat sisältävät voimassaolevan arvonlisäveron 10% ja vastuuvakuutuksen. Lapset alle 14 v. (jotka istuvat reen kyydissä) -50 %. Alle 5-vuotiaat lapset ilmaiseksi.

Varaudu lämpimillä, säänkestävillä vaatteilla; varsinkin tukevat kengät ovat tärkeät. Kannattaa pukea aina mieluummin hieman liikaa kuin liian vähän.5 km
Reitti on helppo ajettava kulkien pääasiassa metsäautotien pohjia pitkin. Puolivälissä matkaa pidetään valokuvaustauko ja voidaan vaihtaa ajajaa asiakkaan niin halutessa.
Hinta:
2 hlöä/reki: 75 e/henkilö
Yksin ajo 95 e/henkilö

12 km 2 hlöä/reki
Reitti on pääasiassa helppo ajettava, sisältää jonkin verran nousuja ja laskuja. Puolivälissä matkaa pidetään valokuvaustauko ja voidaan vaihtaa ajajaa asiakkaan niin halutessa.

Hinta:
2 hlöä/reki : 95 e/henkilö
Yksin ajo : 125 e/henkilö

Päiväretki
Reitti on pääasiassa helppo ajettava, sisältää jonkin verran nousuja ja laskuja. Puolivälissä matkaa pidetään lounastauko omalla laavullamme. Vatsat täynnä onkin mukava jatkaa matkaa takaisin Käpälämäelle.

Hinta:
2 hlöä/reki: 205 e/henkilö
Yksin ajo: 250 e/henkilö


Kahden ja kolmen päivän retket

Ajo-opetuksen, koiriin ja varusteisiin tutustumisen jälkeen valjastamme koirat ja suuntaamme erämaahan! Ensimmäisen päivän ajomatka on reilut 40 km, suurimmaksi osaksi yhteistyökumppaineidemme yksityistä, turvallista reittiä pitkin. Matka vie meidät ylös ja alas kuusamolaisia vaaramaisemia, halki ikimetsien ja yli pienten järvien. Sopivassa välissä pysähdymme lounaalle maastoon. Majapaikkaan saapumisen jälkeen huollamme koirat ja itsemme, nautimme maittavan illallisen, tietenkään saunomista unohtamatta. Yövymme mukavassa mökissä. Aamulla odottaa jälleen koirien ruokinta ja hoito sekä runsas aamiainen, ja sitten onkin aika hypätä jalaksille ja suunnata kohti Käpälämäkeä. Syömme jälleen lounaan maastossa ja kennelille palattuamme huollamme koirat yhdessä.

Kolmen päivän retkellä käymme toisena päivänä ajamassa n. 40 km yksityistä reittiämme pitkin, nautimme lounaan avotulella maastossa ja palaamme edellisyöltä tuttuun mökkiin yöksi.

Hinta sisältää täysihoidon (ei alkoholijuomia), sekä jokaiselle osallistujalle oman valjakon retken ajaksi. Tarvittaessa myös safariasun (ilmoitettava varattaessa). Reissulle kannattaa pakata mukaan oma päiväreppu, jossa on vaihtovaatteita, oloasu illaksi ja muut henkilökohtaiset tarvikkeet. Varsinaisia retkeilyvarusteita et välttämättä tarvitse.

Hinta: Kahden päivän retki 770 e/hlö
Kolmen päivän retki 1050 e/hlö

Uutuus kaudelle 2017-2018

Neljän päivän erämaaseikkailu

Kokemus jota et saa mistään muualta! Tälle retkelle suosittelemme vähintään hyvää fyysistä kuntoa ja aiempaa kokemusta ulkoilmaretkeilystä. Aiempaa kokemusta koiravaljakoista ei välttämättä tarvita.

Ajo-opetuksen, koiriin ja varusteisiin tutustumisen jälkeen valjastamme koirat ja suuntaamme erämaahan! Ensimmäisen päivän ajomatka on reilut 40 km, suurimmaksi osaksi yhteistyökumppaineidemme yksityistä, turvallista reittiä pitkin. Matka vie meidät ylös ja alas kuusamolaisia vaaramaisemia, halki ikimetsien ja yli pienten järvien. Sopivassa välissä pysähdymme lounaalle maastoon. Majapaikkaan saapumisen jälkeen huollamme koirat ja itsemme, nautimme maittavan illallisen, tietenkään saunomista unohtamatta. Yövymme mukavassa mökissä. Aamulla odottaa runsas aamiainen ja koirien huolto, jonka jälkeen pakkaamme tavarat ja suuntaamme erämaahan. Päivän reitti on noin 30 km pitkä ja kulkee yli suurten järvien pujahtaen välillä myös metsätaipaleille. Saavumme perille aivan itärajan tuntumaan erämaakämpälle, paikkaan joka ehdottomasti yksi hienoimmista minne voit koiravaljakolla päästä. Kämpällä ei ole sähköjä tai juoksevaa vettä, joten olemme todellakin kaukana kaikesta. Huollamme koirat, valmistamme illallisen avotulella ja vetäydymme makuupusseihin nukkumaan. Seuraavana päivänä ajamme takaisin edellisen päivän lähtöpaikkaan, ja tuttuun mökkiin yöksi. Viimeiselle päivälle jaa paluu Käpälämäelle. 

Hinta: 1420 e/hlö sisältäen jokaiselle osallistujalle oman valjakon, täysylläpidon (ei alkoholijuomia) ja tarvittaessa myös retkeilyvarusteet makuupusseineen. Maksimiryhmäkoko 4 hlö.

Tervetuloa!

Varaa retki mieluiten useamman viikon varoitusajalla - mitä aiemmin varaat sen varmemmin voimme toteuttaa retkesi juuri haluttuna päivänä! Esimerkiksi joulun aika tai hiihtolomaviikot helmikuussa ovat todella kysyttyjä ja varataan yleensä täyteen jo useampi kuukausi etukäteen.

Peruuttamattomista varauksista perimme:

- yksityishenkilöiltä  50 % jos peruutus tehdään alle viikon aikana ennen retken alkua, ja täyden hinnan, mikäli varaus perutaan myöhemmin kuin 2 vuorokautta ennen varattua retkeä

- päivävarauksista yrityksiltä kahden hengen täyden maksun, mikäli varaus perutaan myöhemmin kuin 14 vuorokautta ennen retken alkua, ja neljän hengen täyden maksun, mikäli varaus perutaan myöhemmin kuin 7 vuorokautta ennen varattua retkeä


Soita 040 5043514 / Mari Anttila tai e-mail hiddentrailkennel (at) gmail.com

Varsinkin talvisin olemme paljon maastossa asiakkaiden kanssa, joten jos en vastaa puhelimeen, niin lähetäthän tekstiviestin/sähköpostin, kiitos!

Comments